E-TWİNİNG

31.12.2021 649

Proje İsmi  :

      ÖZELİM, ANİMASYONLA ÖĞRENİYORUM

Proje Özeti : 

      Otizim Spektrum Bozukluğu ve/veya orta-ağır zihinsel yetersizlik gösteren çocuklara sosyal beceri öğretiminde sosyal öykülerin animasyonlara dönüştürülerek video model ile uygulanmasının etkili olacağı düşünülmüştür. Proje kapsamında da bu alana yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Proje Açıklaması:

     Otizim Spektrum Bozukluğu ve/veya orta-ağır zihinsel yetersizlik tanılı öğrencilerimizin öncelikli olarak ihtiyaç duyduğu "Günaydın Deme, Teşekkür Etme, Özür Dileme, İzin İsteme, Sırada Bekleme, Hoş Geldiniz Deme" sosyal becerilerini öğretmeye yönelik sosyal öyküleri hazırlamak ve animasyon filme dönüştürmek

Beklenen Sonuçlar:

• OSB ve/veya orta-ağır zihinsel yetersizlik tanılı öğrencilerimiz çalışılan sosyal becerilerde bağımsızlaşacaklardır.

• Sosyal becerilerde bağımsızlaşan OSB ve/veya orta-ağır zihinsel yetersizlik tanılı öğrencilerimiz çevrelerinde ve akran etkileşimlerinde daha fazla kabul göreceklerdir.

• Sosyal kabulü artan OSB ve/veya orta-ağır zihinsel yetersizlik tanılı öğrencilerimizin aileleri de dolaylı olarak bu proje sonucunda olumlu etkileneceklerdir.

• Sosyal beceri öğretiminde hazırlanan animasyon filmlerin etkili olduğu görülünce diğer sosyal becerilere yönelik yaygınlaştırma çalışmaları da yapılabilecektir.


15-08-2022

 31-12-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* OCAK AYI ETKİNLİKLERİMİZ

* "GÜNAYDIN DİYORUM" ÖĞRETİM ÇALIŞMALARIMIZ

 * "TEŞEKKÜR EDİYORUM" ÖĞRETİM ÇALIŞMAMIZ

 

 

 

 

31-12-2021